top of page

ST. NIKOLAAS BASILIEK - AMSTERDAM

Wij zijn in 2017 benaderd door onze opdrachtgever, het bestuur van de St Nikolaas Basiliek in Amsterdam om te kijken hoe we de verlichting in de kerk konden aanpassen aan de huidige maatstaf en eisen en hoe we het energieverbruik konden verminderen.
We hebben diverse gesprekken gehad met de technische commissie over de wensen van het bestuur, toen de wensen duidelijk waren hebben we samen met onze licht adviseur een afspraak op locatie gemaakt om te kijken hoe we het licht technisch en esthetisch het beste konden aanpakken. Onze licht adviseur heeft een voorstel gemaakt met armaturen van BEGA met speciale filters om de wandschilderingen in de breedte te kunnen aanlichten.
Na toestemming, in 2019 van het bestuur is er na een test van een lichtontwerper specifiek gekozen voor een BEGA ledarmatuur. Na de test heeft het bestuur ons opdracht gegeven om de hele kerk om te zetten naar led verlichting en de besturing uit te voeren met domotica.
Tijdens de uitvoering, welke in 1 dag moest worden gerealiseerd, is er close contact geweest tussen onze uitvoerende monteurs en onze licht adviseur over de specifieke uitlichting om het resultaat te optimaliseren.

St. Nikolaas Basiliek Amsterdam: Recente projecten
St. Nikolaas Basiliek Amsterdam: Pro Gallery
bottom of page