top of page

OVER BRUENS

De geschiedenis

Bruens Electrotechniek B.V. is opgericht in 1946 onder de naam: ‘gebroeders Bruens’. Met als bijschrift: ‘een elektrotechnisch installatiebureau annex werktuigbouwkunde’.


Het bedrijf was een initiatief van de gebroeders H.A Bruens en J. Bruens en was gevestigd op de Kloveniersburgwal 143 te Amsterdam. In november 1960 werd de vennootschap ontbonden. De werktuigbouwkunde-afdeling ging naar Purmerend en de heer H.A. Bruens ging verder met het elektrotechnische gedeelte. 

In juni 1965 trad de heer M. van Lienden, schoonzoon van de heer Bruens, toe tot de firma. In 1973 stapte de heer H.A. Bruens uit de firma en werd het bedrijf voortgezet door de heer M. van Lienden. Dit was het moment dat de firma werd omgezet naar een B.V., met de nieuwe naam ‘’ Bruens Electrotechniek B.V. ‘’. Tegelijkertijd verhuisde het bedrijf in 1973 naar de Papaverweg 9 in Amsterdam-Noord.


In 1983 kwam zoon E. van Lienden in het bedrijf werken, eerst als leerling elektricien en in 1993 als technisch directeur. Na vele jaren op de Papaverweg gezeten te hebben is het eind 1997 tijd om een groter pand te betrekken, op de Motorkade 7A te Amsterdam-Noord. Dit is dan ook een mooie gelegenheid voor de heer M. van Lienden om het roer over te dragen aan de huidige directeur de heer E. van Lienden. 

Historie: Over
bottom of page